Translate

söndag 22 juli 2012

Vi skiter väl i lagen!

"Vi gifter oss i alla fall"

Ja!

Det händer som sagt grejer här.
Det är värsta bröllops-boomen bland homosar den här sommaren. Trots att lagen inte erkänner ett enda av dom. Det finns flera skäl till denna boom och ett av dem är att det i år är precis 20 år sedan vigselförrättaren Paolo Hutter, vigde sitt första homopar: Ivan Dragoni och Gianni Delle Foglie. Det var den 27 juni 1992 på piazza della Scala i Milano.
Problemet är bara att absolut ingenting har hänt sedan dess.
Så.
Nu börjar folk ta saken i egna händer. Fai-da-te är ett uttryck för just det. Att göra det själv. Att lämna de konventionella metoderna för hur saker och ting "brukar" eller "bör" göras. De gifter sig hemma i Italien med hjälp av vigselförrättare som vågar trotsa lagen, fixar egna symboliska ceremonier och förstås: åker utomlands. Det finns numera en business kring homobröllop, bland annat företag som specialiserar sig på smekmånads-resor för nygifta gay-par. Allt medan staten bara fortsätter att negligera homosexuellas rättigheter och de politiska partierna är splittrade i frågan.

Det går tyvärr ännu inte att komma åt artikeln gratis via internet men det borde funka så fort nästa nummer av tidningen kommer ut, om cirkus en vecka:

Då kan du gå in och läsa l'Espresso här

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar